DROOGIJSSTRALEN

Home | Droogijsstralen

Door te kiezen voor industrieel droogijsstralen, selecteert u een superieure reinigingstechniek voor industriële doeleinden en systemen. Flancco, gevestigd in Beervelde, biedt de benodigde expertise en ervaring om uw bedrijfsapparatuur adequaat te onderhouden en te reinigen. Onze methode, die zowel snel, efficiënt als ecologisch is, zorgt ervoor dat uw apparaten na de schoonmaak weer optimaal werken voor een lange periode.

Wat is droogijsstralen precies?

Industrieel droogijsstralen, ook bekend als CO₂-stralen of cryogeen reinigen, is een innovatieve reinigingstechniek van ons straalbedrijf waarbij kleine korrels droogijs worden gebruikt om oppervlakken van een machine te reinigen. Droogijs bestaat uit bevroren kooldioxide (CO₂) en heeft de eigenschap om direct van een vaste toestand naar een gasvormige toestand over te gaan, een proces dat sublimatie wordt genoemd.

Hoe werkt droogijsreiniging?

Hier is hoe een dieptereiniging met droogijs in zijn werk gaat:

1
droogijsstralen
  • Mechanisch reinigen met droogijs

    Bij droogijsstralen worden CO₂ -ijskorrels door middel van luchtdruk op het bevuilde oppervlak geschoten. Door de hoge inslagsnelheid van de ijskorrels komt de ongewenste aanslag van het oppervlak los.


2
droogijsstralen
  • Thermische shock

    De plaatselijk lage temperatuur van het droogijs (-79° C) zorgt voor een thermische shock: de aanslag wordt broos en vertoont kleine scheurtjes waardoor vervuiling zich van het oppervlak losmaakt.


3
droogijsstralen
  • Sublimatie

    Wanneer de droogijskorrels het oppervlak raken, sublimeren zij van vaste vorm naar gas. Hierdoor wordt het volume van de ijspellets tot wel 700 keer vergroot, waardoor het vuil als het ware explodeert.


Laten we even kijken naar de voordelen van droogijsstralen. De benadering van CO₂-reinigingstechnologie maakt het mogelijk om bijna alle types van industriële systemen en toepassingen schoon te maken. Dankzij de droge aard van de reiniging, staat droogijsstralen met CO₂ ook toe dat elektrische systemen worden gereinigd. Dit geldt eveneens voor apparatuur gebruikt in de chemische en voedselverwerkende industrieën, waardoor het een veelzijdige oplossing is voor cryogene reiniging. De mogelijkheden en oplossingen van droogijsreiniging zijn inderdaad grenzeloos!

Neem gerust contact op met ons

U kunt contact met ons opnemen via telefoon op het nummer 003293427955 of per e-mail via info@flancco.be. Wij vertellen u graag meer over een CO₂-reiniging op maat. We staan klaar om de situatie bij u ter plaatse te bekijken en te helpen met eventuele problemen die zijn ontstaan door brand of andere calamiteiten in uw schakelkast.

GESPECIALISEERD IN VERSCHILLENDE TOEPASSINGEN

WAT IS DROOGIJSSTRALEN?

Droogijsstralen, ook bekend als CO2-stralen of cryogeen reinigen, is een innovatieve reinigingstechniek waarbij kleine korrels droogijs worden gebruikt om oppervlakken te reinigen. Droogijs bestaat uit bevroren kooldioxide (CO2) en heeft de eigenschap om direct van een vaste toestand naar een gasvormige toestand over te gaan, een proces dat sublimatie wordt genoemd.

Flancco BV